• Start
  • News
  • De Golden Lakes krijgen het Label "Green Key"

DE GOLDEN LAKES KRIJGEN HET LABEL "GREEN KEY"

Deze zomer heeft het hotel het prestigieuze GREEN KEY eco-label gekregen. Ontdek in dit artikel de maatregelen die zijn genomen om dit certificaat te behalen.


label cle verte green key golden lakes

Clé verte / Green Key :
HET HOTEL IS NU GECERTIFICEERD!

Ondanks de bijzondere context die verband houdt met de beperkende en gezondheidsvoorschriften die sinds het begin van de COVIDcrisis aan de  toeristische sector zijn opgelegd, is het Golden Lakes Hotel er trots op onlangs het emblematische Green Key ecolabel te hebben verkregen.

HET EERSTE INTERNATIONALE LABEL VOOR DUURZAAM TOERISME

Ter herinnering: dit Green key-label is het eerste internationale label voor duurzaam toerisme dat voor toeristische accommodatie wordt uitgegeven. Het beloont een hotel dat zich onderscheidt op het gebied van duurzaamheid en milieubeleid.

Green Key is aanwezig en erkend in 65 landen. Momenteel hebben zo'n 3200 etablissementen wereldwijd het label verkregen en de Golden Lakes kan opscheppen dat hij er deel van uitmaakt..

Het "Green Key"-label wordt toegekend na een strikte procedure die gebaseerd is op de evaluatie van een lijst van verplichte en facultatieve criteria. Met deze lange lijst dekt het label alle milieubronnen en -kwesties die door de toeristische activiteit worden beïnvloed: water, energie, klimaat, afval, biodiversiteit, gezondheid, enz.

GOLDEN LAKES HOTEL MILIEUBELEID

Om dit prestigieuze ecologische certificaat te verkrijgen, heeft het Golden Lakes Hotel groene maatregelen ingesteld op diverse gebieden zoals mobiliteit, voedsel, isolatie, beheer van groene ruimtes, watergift, inkoop, onderhoud en verwarming van gebouwen, regenwaterterugwinning, afvalwaterzuivering, etc.

BEPERKING VAN HET ENERGIEVERBRUIK

Er zijn maatregelen genomen om het energieverbruik aanzienlijk te verminderen. Concreet heeft dit geresulteerd in de installatie van warmtepompen, de verbetering van het isolatieniveau, 100% zuinige verlichting, een automatische stroomonderbreking na het vertrek van de gasten of een gecentraliseerd verwarmingsmanagement.

BEVORDER KORTSLUITINGEN EN LOKALE PRODUCTEN

Het menu van het restaurant La Brasserie des Lacs is volledig herzien om gasten lokale producten aan te bieden. Het merendeel van de producten komt dus van kleine lokale producenten. Deze omvatten boter, kaas, jam, honing, maar ook vlees van een lokale boer.

Om het lokale toerisme en korte rondleidingen te bevorderen, het hotel stekt kaarten met fiets- of wandeltochten beschikbaar om het lokale natuurlijke en culturele erfgoed te ontdekken.

Fietsen wordt ter plaatse aangemoedigd en een kaart met de wandelingen die in de omgeving van het hotel kunnen worden gemaakt, wordt bij het inchecken overhandigd. Fietsen kunnen ook direct bij de receptie van het hotel worden gehuurd.

De Golden Lakes verankeren haar oprichting dus duidelijk in een duurzaam ontwikkelingsbeleid dat erop gericht is de lokale economie te stimuleren en de impact van de activiteiten van de gasten op het milieu en het klimaat te verminderen.

BETAAL MET UW DIGITALE ECO-CHECKS

Onder de naam Green Key aanvaardt het Golden Lakes voortaan betalingen met digitale eco-checks(magneetkaarten van Sodexo en Edenred). Dit is zeker uitstekend nieuws voor onze gasten die nu hun verblijf kunnen betalen met hun eco-checks en het gevoel hebben dat ze geen euro uitgeven!

Als u nog eco-checks over hebt en weet niet wat u ermee moet doen, boek dan uw nacht in het Golden Lakes Hotel. Vanaf nu weet u dat het hotel een Green Key label heeft! Door daar te verblijven, maakt u dus een goede keuze voor het milieu en het klimaat.

BOEKING 


 

Tags: Hotel

Dernières news

Valentijnsdag, een moment om er even tussenuit te gaan!

Valentijnsdag, een moment om er even tussenuit te gaan!

Valentijnsdag wordt door velen beschouwd als een commercieel en marketinggebeuren, maar het is ook een uitgelezen kans om samen een romantische tijd door te brengen. Zoek uit wat je kunt verwachten in Golden Lakes.

Read more

Le SPA de l'hôtel devient un SPA Cinq Mondes!

Le SPA de l'hôtel devient un SPA Cinq Mondes!

Excellente nouvelle pour les adeptes de bien-être, le SPA Wellness du Golden Lakes Hotel devient partenaire de la marque leader cosmétique français, Cinq Mondes!

Read more

Dimanche 15/5 - Dégustation

Dimanche 15/5 - Dégustation "L'Intrépide" à La Brasserie des Lacs

Notre restaurant La Brasserie des Lacs organise une soirée spéciale le dimanche 15 mai. Découvrez "L'Intrépide", une dégustation sous la forme d'un menu 9 services en présence d'un invité surprise. A découvrir dans cet article.

Read more

Fietsverhuur bij Golden Lakes

Fietsverhuur bij Golden Lakes

Fietsen zijn nu te huur bij de receptie van het domein. Bekijk de fietstypen en tarieven in dit artikel.

Read more

DE GOLDEN LAKES KRIJGEN HET LABEL

DE GOLDEN LAKES KRIJGEN HET LABEL "GREEN KEY"

Deze zomer heeft het hotel het prestigieuze GREEN KEY eco-label gekregen. Ontdek in dit artikel de maatregelen die zijn genomen om dit certificaat te behalen.

Read more

Een hotel met elektrische oplaadstations bij de Lac de l’Eau d’Heure

Een hotel met elektrische oplaadstations bij de Lac de l’Eau d’Heure

Het Golden lakes Hotel is een van de hotels die hun gasten oplaadpunten aanbieden om hun elektrische auto op te laden, en is zeldzaam genoeg om in de kijker te worden gezet. 

Read more

Tel : +32 (0)71 31.71.19

Contact